HRVATSKA RADIO TELEVIZIJA POČINJE S PRIKAZIVANJEM DOKUMENTARNOG SERIJALA ”NOVI SUSJEDI”
January 18, 2022
USVOJEN AKCIJSKI PLAN GRADA ZAGREBA ZA INTEGRACIJU
January 28, 2022
Na današnji dan, obilježavamo Međunarodni dan obrazovanja. ✏️✒️📚📖🔖📙🎓
Obrazovanje je važno za svu djecu, ali za djecu u pokretu, škole pružaju ne samo prilike za učenje nego i sigurne prostore i privid normalnosti u njihovim mladim životima okrenutim naglavačke sukobima i raseljavanjem.
Obrazovanje nam je potrebno kako bismo smanjili nejednakosti i poboljšali zdravlje, kako bismo zaštitili resurse našeg planeta. Obrazovanje trebamo za borbu protiv govora mržnje, ksenofobije i netolerancije, te za njegovanje globalnog građanstva.
Obrazovanje može poslužiti izgradnji zajednice i pridonijeti izgradnji mira.
Centar za kulturu dijaloga, kroz projekt ”Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo” svakodnevno radi sa svojim korisnicima/ama na području obrazovanja te poticanju istih na obrazovanje, jednog od najvažnijih koraka u procesima daljnje integracije u novoj zajednici. Shvaćajući samu važnost obrazovanja, smatramo kako obrazovanje također pruža nadu ljudima čiji su životi preokrenuti. U promicanju prava na obrazovanje u radu s djecom Centar za kulturu dijaloga primjenjuje i vježbe koje su dijelom Priručnika Dječje pravo na djetinjstvo – Priručnika o dječjim pravimo: djeca u pokretu koji poseban naglasak stavlja na dječje pravo na obrazovanje.
Čak i u ovim teškim vremenima pandemije, moramo se pobrinuti da se obrazovanje i nada nastave – jer obrazovanjem mijenjamo svijet! 🎓📖✏️🌍
Projekt ”Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo”, Centar za kulturu dijaloga provodi u suradnji s MUP-om RH, a sufinanciran je od strane Europske unije iz Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) 🇪🇺 i Vlade Republike Hrvatske. 🇭🇷
CCD
CCD

Comments are closed.