Članovi tima Novi susjedi na konferenciji Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina
October 18, 2022
Potpisan Sporazum o suradnji, Nezavisni mehanizam nadzora nastavlja s radom
November 10, 2022

Hrvatski nogometni savez i Centar za kulturu dijaloga potpisali ugovor o suradnji za poticanje integracije kroz nogomet

Hrvatski nogometni savez i Centar za kulturu dijaloga potpisali su ugovor o suradnji te donaciji financijskih sredstava za projekt Novi susjedi – intgeracija kroz nogomet, koji za cilj ima integraciju izbjeglica u Hrvatskoj kroz nogometne aktivnosti.

Ugovor su u sjedištu HNS-a potpisali predsjednik Saveza Marijan Kustić i predsjednik Centra za kulturu dijaloga, dr. Aziz Hasanović.
“Kao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza svjestan sam naše velike društvene odgovornosti te mi je u tom kontekstu izuzetno drago da ćemo, uz potporu UEFA-e, podržavanjem projekta Novi susjedi izbjeglicama olakšati integraciju i omogućiti im da i daleko od svog doma uživaju u nogometu. Pogotovo smo osjetljivi kad su u pitanju djeca te vjerujem da ćemo im na ovaj način olakšati školovanje i obavljanje redovnih nogometnih aktivnosti”, rekao je predsjednik HNS-a, Marijan Kustić.

Centar za kulturu dijaloga će kroz ovu suradnju organizirati minimalno 30 školskih satova izvannastavnog programa za djecu izbjeglice kroz koji će djeci biti pružena pomoć u ispunjavanju školskih obaveza te pomoć u usvajanju hrvatskog jezika i nogometne terminologije na hrvatskom jeziku. Jednako tako, financirat će troškove članarina u nogometnim klubovima te osnovne opreme za treniranje nogometa za djecu izbjeglica, organizirati besplatne nogometne treninge za odrasle osobe sa statusom međunarodne zaštite, pružati im pomoć u usvajanju hrvatskog jezika te u registraciji pri hrvatskim nogometnim klubovima.

“Nogomet je hrvatski brend, a mi se trudimo da i integracija manjina bude hrvatski brend. Na ispunjenju tog cilja radimo sa svim institucijama u Republici Hrvatskoj, sa svim ministarstvima, od kojih s nekima surađujemo na dnevnoj bazi. Svima koji dolaze u Hrvatsku posvećujemo dodatnu pozornost i integriramo ih kroz sve segmente: jezik, kulturu, sport, zaposlenje, školovanje… Drago mi je da u tome uspijevamo i da smo od strane Hrvatskog nogometnog saveza prepoznati kao snažan oslonac kad je u pitanju kvalitetna integracija jer sport je ono što relaksira i dušu i tijelo”, poručio je dr. Aziz Hasanović, predsjednik Centra za kulturu dijaloga.

Uz potpisnike Marijana Kustića i dr. Aziza Hasanovića, potpisivanju ugovora prisustvovali su voditelj odjela za prevenciju, sigurnost i integritet HNS-a, Jurica Jurjević, glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak, član UO Centra za kulturu dijaloga, Nermin Botonjić i izvršna direktorica Centra za kulturu dijaloga, Nejra Kadić Meškić.

*Izvor fotografija: Drago Sopta/HNS

CCD
CCD

Comments are closed.