”ČITAJ MI” – PODRŠKA DJECI S ODOBRENOM MEĐUNARODNOM ZAŠTITOM
September 28, 2020
CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA I CIVIS MUNDI ZAJEDNO DONIRAJU NAJMLAĐIMA
October 8, 2020

DRŽAVNA TAJNICA U POSJETI CENTRU ZA KULTURU DIJALOGA

Državna tajnica za europske i međunarodne poslove i fondove Europske unije, gđa. Terezija Gras, posjetila je predsjednika Centra za kulturu dijaloga, akademika Aziz Hasanovića.

 

Predsjednik Hasanović i državna tajnica gđa. Gras razgovarali su o dosadašnjoj suradnji Centra i Islamske zajednice u RH i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske te o mogućim budućim zajedničkim projektima. Gospođa Gras istaknula je da je suradnja s Centrom i Islamskom zajednicom vrlo važna budući da Centar provodi jedan od većih projekata naziva ”Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo” u suradnji s MUP-om RH, te je s predsjednikom Hasanovićem i voditeljicom projekta gđom. Kadić Meškić razmijenila iskustva o izazovima u integraciji osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u lokalnu zajednicu.

 

Projekt ”Novi susjedi” sufinanciran je od strane Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Vlade Republike Hrvatske.

 

Na sastanku su bili prisutni državna tajnica gđa. Terezija Gras s gđom. Monikom Brač Jugović – načelnicom sektora za Schengensku koordinaciju i projekte Europske unije, predsjednik Centra za kulturu dijaloga – akademik Aziz Hasanović, voditeljica projekta ”Novi susjedi’ – gđa. Nejra Kadić Meškić i projektna asistentica gđa. Elvira Omerović.

 

Predsjednik Centra se zahvalio na posjeti te je izražena obostrana spremnost za nastavak suradnje.

 

CCD
CCD

Comments are closed.