Predavanje ,,Islamofobija ili antimuslimanski rasizam – što je to?“
June 6, 2023
Centar za kulturu dijaloga na šestom festivalu orijentalnog plesa
November 10, 2023

CKD obilježio Svjetski dan izbjeglica

Centar za kulturu dijaloga je i ove godine povodom Svjetskog dana izbjeglica udružio snage s  Gradom Zagrebom, Centrom mladih Ribnjak i UNHCR-om u obilježavanju istog različitim aktivnostima koje su dodatno povezale domicilno stanovništvo s novim susjedima. Centar za kulturu dijaloga – CKD je s drugim prijateljskim udrugama organizirao program ispunjen raznovrsnim radionicama, prezentacijama i koncertima na kojima su posjetitelji mogli besplatno sudjelovati. CKD je tako sudjelovao s tri posebne radionice:

U radionici ,,Šišanje s Asaadom“, posjetitelji su svoj subotnji izgled mogli osvježiti s novom frizurom zahvaljujući zlatnim rukama Asaada, a red za šišanje koji se nastavio i nakon završetka radionice svjedoči je o sposobnim rukama ovog talentiranog mladića.

Radionica ,,Slikanje s Inayetom“ bila je prilika za posjetitelje da kroz posebnu tehniku slikanja na staklu potaknu umjetnike u njima na šaroliko stvaranje. Nakon radionice, svoja uokvirena umjetnička djela mogli su ponijeti sa sobom za uspomenu. U sklopu radionice slikanja, oslikavala se i posebna zastava povodom Svjetskog dana izbjeglica.

,,Dijaloška kuhinja“ treća je radionica u kojoj su posjetitelji učili samostalno pripremati felafel, jedno od najpoznatijih tradicionalnih arapskih jela u originalnoj sirijskoj kuhinji. Radionica koju su održali Bahjat i Shamsa uključivala je i degustaciju ukusnih orijentalnih zalogaja uz arapski čaj.

Osim radionica CKD-a, program je u organizaciji drugih udruga sadržavao mnogobrojne radionice poput radionice za izradu ukrajinskih vjenčića, storytelling, izradu afričkih maski, izradu arapskog kruha uz degustaciju, kao i radionicu s živom glinom te radionicu bubnjanja s glazbenicima iz Afrike.

Pri završetku radionica, prisutnima se obratio zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Koralet, predstavnica UNHCR-a u Hrvatskoj Anna Rich te ravnateljica Centra mladih Ribnjak Pavlica Bajsić Brazzoduro koji su uz pljesak okupljenih podigli zastavu oslikanu povodom Svjetskog dana izbjeglica. Druženje se nastavilo uz koncert reggae roots i dancehall benda One Dread iz Zagreba.

CCD
CCD

Comments are closed.