CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA – CKD SVEČANO URUČIO PRIZNANJA POLAZNICIMA BALKANSKE OMLADINSKE ŠKOLE
October 31, 2016
KULTURA DIJALOGA U ETERU HRVATSKOG RADIJA
May 9, 2017

CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA U RADU S MLADIMA

Organizatori 9. konferencije islamske mladeži Hrvatske, Islamska zajednica u Hrvatskoj i Ured za da’wu i mladež ugostili su Centar za kulturu dijaloga-CKD u svoj dvodnevni programski dio.

Konferencija islamske mladeži je tematska redovna jednogodišnja aktivnost namijenjena isključivo mladim članovima Zajednice, a tema ovogodišnje Konferencije bila je Islam u kontekstu 21. stoljeća.

Voditeljica Centra za kulturu dijaloga, Nejra Kadić Meškić je tijekom prvog dana konferencije s mladima radila na razbijanju predrasuda o islamu kroz interaktivnu radionicu zasnovanu na metodologiji learning-by-doing. U radionici je sudjelovalo 130 mladih s područja cijele Republike Hrvatske, te iz Sarajeva, BiH i Graza, Austrija. Mladi su radili podijeljeni u manje grupe gdje su radili na pripremi simulacija realnih situacija s kojima se susreću svakodnevno, a potom su radili u plenumu kada su imali priliku prezentirati svoj rad, kao i izvesti zaključke teme i evaluirati svoj rad. Rad u manjim grupama olakšao je mladima bliže upoznavanje s vršnjacima/kama iz drugih medžlisa što je jedan od posebnih ciljeva same Konferencije. Radeći na svojim zadacima imali su priliku međusobno razmijeniti mišljenja, svoja dosadašnja iskustva, predložiti načine rješavanja problema koje su imali za zadatak i doprinijeti i samom razbijanju predrasuda svojim znanjima.

Vraćajući se u plenum, mladi su prezentirali svoj grupni rad i međusobno podijelili iskustva i savjete između grupa. Radionica je prošla u pozitivnoj i energičnoj atmosferi, a završila pozitivnim iskustvima i inspiracijom za buduće inicijative mladih i u radu s mladima. Radionica je zaključena porukom: „Ponos stoji na znanju i moralu, a znanja i morala nema bez vjere. Sa znanjem i moralom postajemo nepotkupljivi!“

 

CCD
CCD

Comments are closed.