TKO SMO?

CKD - O NAMA


U vremenu, u kojem svjedočimo stalno rastućem radikalizmu, gdje govor mržnje neprestano podgrijava ksenofobiju i rasizam, ukazala se potreba, više nego ikada prije u modernom svijetu, da se snažno i jedinstveno podrže ljudska prava i zaustavi ovaj val ekstremizma i neprihvaćanja drugih i drugačijih.

Upravo iz takve potrebe iznikao je Centar za kulturu dijaloga-CKD, utemeljen 2015. godine u Zagrebu kao nevladina udruga kojoj je svrha doprinijeti poboljšanju kulturne i ekonomske kvalitete i standarda življenja građana i građanki kroz jačanje kulture dijaloga među pripadnicima različitih obilježja osobnog identiteta.


NAŠA PRIČA


Jačanjem kulture dijaloga doprinosimo zajedničkom životu, prihvaćanju i razumijevanju između različitih kultura, nacija i religija. Naši programi grade interkulturalno društvo, lokalno i globalno, kroz zajednički rad sa svih akterima na terenu jednako kao i kroz kreiranje smislenih politika koje osiguravaju prostor socijalnoj koheziji i prihvaćanju.
Društvo različitosti ili društvo koje zna poželjeti dobrodošlicu različitostima je proces u stalnom stvaranju. Različitosti su prirodne i neizbježne. One za sobom nose pretpostavke i predrasude na čijoj percepciji radimo kako različitosti ne bi postale razlogom sukoba. Društvo je otvoreno i prihvata različitosti ovisno koliko mi zajedno s drugima doprinosimo otklanjanju (razbijanju) predrasuda. Tako je naše društvo prema nekim različitostima više, a prema nekima manje tolerantno. Dijalog ima ključnu ulogu u razbijanju predrasuda zasnovanih na različitostima u svim oblastima jer promiče i potiče razgovor, razumijevanje, suosjećanje, otvorenost, građenje međusobnih odnosa, povezivanje, povjerenje i ljubav.

Kada govorimo o kulturološkim i religijskim predrasudama, naša uloga je isprepletena s ulogom kulturnih, nacionalnih i religijskih institucija. Naš sinergijski učinak gradi i jača međukulturalni i međureligijski dijalog i doprinosi kako procesima poticanja razumijevanje i dijaloga kada se pojave neke netrpeljivosti zbog razlika, tako jednako i procesima pomirenja nakon sukoba ukoliko do sukoba nažalost dođe.

Mi u Centru za kulturu dijaloga djelujemo s misijom institucionalnog i strateškog jačanja i njegovanja međureligijskog i međukulturalnog dijaloga u Republici Hrvatskoj, ali i šire. Jačanjem kulture dijaloga doprinosimo zajedničkom životu, prihvaćanju i razumijevanju između različitih kultura, nacija i religija. Naši programi grade interkulturalno društvo, lokalno i globalno, kroz zajednički rad sa svih akterima na terenu jednako kao i kroz kreiranje smislenih politika koje osiguravaju prostor socijalnoj koheziji i prihvaćanju.

NAŠ TIM

Najbolji dio svake priče, pa tako i naše su ljudi. Upoznajte naš tim koji je dosljedno našim vrijednostima i viziji ujedinjen u različitostima – genijalan skup različitih kultura, nacija i religija!


VODITELJI/CE

Azra Mulabdić

Azra Mulabdić

VODITELJICA SLUČAJA
SISAK
e-mail: azra.mulabdic@ccd.hr
Camil Basic - Centar za kulturu dijaloga CKD

Ćamil Bašić

VODITELJ SLUČAJA
ZADAR
e-mail: camil.basic@ccd.hr
Dženan Čaušević

Dženan Čaušević

VODITELJ SLUČAJA
RIJEKA
e-mail: dzenan.causevic@ccd.hr
Husret Hasanović

Husret Hasanović

VODITELJ SLUČAJA
SLAVONSKI BROD
e-mail: husret.hasanovic@ccd.hr
avatar

Merdijana Dugonjić

VODITELJICA SLUČAJA
ZAGREB
e-mail: merdijana.dugonjic@ccd.hr
Safeta Jakupović

Safeta Jakupović

VODITELJICA SLUČAJA
KARLOVAC
e-mail: safeta.jakupovic@ccd.hr
Sonja Krnjeta Ivanović

Sonja Krnjeta Ivanović

VODITELJICA SLUČAJA
ZAGREB
e-mail: sonja.krnjeta.ivanovic@ccd.hr

KULTURNI MEDIJATORI/CE

Alen Jakupović

Alen Jakupović

Ammar Đikić

Ammar Đikić

Kimia Samzadeh

Hannan Elbakri Shulgami

Ilvana Crnkić

Ilvana Crnkić

Zainullah Ibrahimi

Zainullah Ibrahimi

Mazen Al Ahmed

Mazen Al Ahmed

Senad Hevešević

Senad Hevešević


Vizija Centra za kulturu dijaloga je otvoreno drustvo dijaloga u kojem su pripadnici različitih vjera, kultura, nacija, spola i svih drugih obilježja osobnog identiteta čovjeka integrirani u sve društvene procese.